неделя, 23 октомври 2016 г.

ЧИЙЗКЕЙК БЕЗ ПЕЧЕНЕ

ЧИЙЗКЕЙК БЕЗ ПЕЧЕНЕ

            Скоро не бяхме правили десерти и Ани реши, че е време да поправи тази несправедливост. За тази цел, тя се спря на една бърза и лесна рецепта за чийзкейк без печене.
            Натроши бисквитите с кухненския робот на трохи и започна клунарното приключение. Сега може би е момента да си призная, че в това приключение аз бях просто компаньон или по точно неволен наблюдател, защото аз просто нямаше какво да правя. След като ги натроши, тя ги изсипа в купа и ги смеси с предварително оставеното на стайна температура размекнато масло. Извади кръгла тавичка за печене на кейкове, която разбира се може, да е всякаква тава. Изсипа сместа и я разстели по цялото дъно на съда. След това тя започна доста енергично да я притиска с ръце, така, че да да се получи блат и да слепне сместа. Когато приключи с това извади друга купа в която смеси извара, сметана, захар и настърга лимонова кора, които разбърка хубаво.Бърка докато се получи хомогенна смес и всичко се разбърка много хубаво. Изсипа готовата смес върху блата и я разнесе равномерно навсякъде отгоре. С това подготовката за чийзкейка приключи и тавичката с него бе сложена в хладилника където трябваше да престои поне 3-4 часа минимум.
            Когато времето за стягане отмина, извадихме тавичката и намазахме отгоре обилно с конфитюр от ябълки. С това нашия бръз и лесен чийзкейк стана готов...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1.      2-3 пакета бисквити;
2.      1 краве масло /250 гр./
3.      1 кофичка сметана /200 мл./
4.      400 гр. извара;
5.      кората на един лимон;
6.      1 бурканче сладко по избор.


Чийзкейк-без-печене-Cheesecake-without-baking


Няма коментари:

Публикуване на коментар