неделя, 25 юни 2017 г.

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА И ДЖИНДЖИФИЛ

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА И ДЖИНДЖИФИЛ


Cream soup of pumpkin and ginger


Всеки в един или друг момент се оказва, че вкъщи има тиква, която е хубаво в един момент, рано или късно да се направи на нещо преди да се развали. Така решихме да опитаме един Наш прочит на крем супата от тиква.
Около 500 гр. тиква сложихме във фурната да се опече. Докато тиквата се пече в тенджера с подсолена вода слагаме една глава лук и два моркова, докато омекнат напълно. През това време тиквата се бе опекла напълно и я прибавихме в тенджерата. Оставихме за още малко на котлона. След това свалихме тенджерата и с пасатор пасирахме всичко. Постепенно добавихме 20-30 грама краве масло и около 200 милилитра прясно краве мляко. Пасирахме всичко до еднородна смес. На финала настъргахме малко пресен джинджифил и добавихме малко сурови, белени тиквени семки. Така получихме една чудесна топла крем супа в една студена зимна вечер.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.    Около 500 гр. сурова тиква;
2.    Два моркова;
3.    Една глава лук;
4.    20-30 грама краве масло;
5.    200 милилитра прясно краве мляко;
6.    Една супена лъжица пресен настърган джинджифил;

7.    Сурови белени тиквени семки

КРЕМ-СУПА-ОТ-ТИКВА-Cream-soup-of-pumpkin


Няма коментари:

Публикуване на коментар